Hilversum, 2 februari 2019 – Kunstenaar Eric Tiggeler uit Hilversum is winnaar van de competitie Schilderij van het jaar 2018. Uit bijna 700 inzendingen koos de vakjury voor zijn werk ‘Mahlerlaan, maandagmorgen’. Juryvoorzitter Joop Daalmeijer: ‘De jury was unaniem gevangen door het sferische licht in dit schilderij.’

Eric Tiggeler is trots op zijn bekroning: ‘Ik kies bewust onderwerpen die helemaal niet zo schilderachtig zijn. Van Amsterdamse kantoren tot parkeerterrein van de Gamma in mijn woonplaats Hilversum. Dus het is een fantastische stimulans om daar erkenning voor te krijgen van een vakjury.’ Vorig jaar was werk van Eric Tiggeler te zien tijdens de groepsexpositie van Art Hilversum in Museum Hilversum.

Mahlerlaan, maandagmorgen

Organisatie
Schilderij van het jaar is een open competitie waaraan dit jaar 694 kunstenaars uit Nederland en België deelnamen. Met de wedstrijd wil de organisatie de waardering voor de teken- en schilderkunst en de naamsbekendheid van tekenaars en schilders verhogen. Leden van de vakjury zijn onder anderen Leo van Heijningen van Kunstzaal Van Heijningen, Ceciel de Bie en Joop Daalmeijer, voormalig voorzitter van de Raad voor Cultuur.

Expositie
Het kunstwerk is samen met de werken van de andere 10 finalisten van 2 februari tot en met 24 februari te bewonderen in Kunstzaal van Heijningen aan het Noordeinde, Den Haag (www.kunstzaalvanheijningen.nl). 

Links:

Mail Eric Tiggeler: erictiggeler@gmail.com


 

Reageer op dit bericht