• Hilversumse stadsgezichten in Bibliotheek Hilversum

  17 september 2019

  Kunstschilder Eric Tiggeler exposeert van 24 september tot 7 november in de Bibliotheek Hilversum. Van Langgewenst en Veerstraat tot de Schapenkamp: de Hilversummer schildert bekende straatgezichten uit zijn eigen stad. Maar niet op een alledaagse manier: ‘Ik laat mensen met andere ogen kijken naar de stad waar ze jarenlang wonen.’ Eric Tiggeler is winnaar van de landelijke competitie ‘Schilderij van het jaar’.

  Stad als inspiratiebron

  Eric Tiggeler is altijd op zoek naar de échte stad: ‘Als Hilversum geschilderd wordt, zijn het vaak de bekende monumenten. Maar wie schildert de Veerstraat op een bewolkte dag na een regenbui? Mij interesseren dat soort gewone plekken, waar mensen leven, wonen en winkelen. Ik hou van stille straten, waarin alle aandacht gaat naar het stadsdecor: gevels, etalages, het licht op de straatstenen, de neonreclames, de architectuur.’

  Expositie in de bibliotheek

  Eric: ‘In deze expositie zijn veel Hilversumse schilderijen te zien, maar ook werken met andere steden als onderwerp: van Amsterdam en Utrecht tot Porto. Het leescafé van de bibliotheek is een uitgelezen plek om mijn werk op een laagdrempelige manier te exposeren. Op zaterdag 28 september ben ik er van 12 tot  15 uur ook zelf aanwezig.’

  Over Eric Tiggeler

  Eric studeerde Nederlands, werkt als tekstschrijver en is sinds 2013 actief als kunstschilder. Begin 2019 won hij de competitie ‘Schilderij van het jaar 2018’.

  De expositie ‘De stilte van de stad’ is van 24 september tot en met 7 november te zien in het leescafé van de centrale bibliotheek, ’s-Gravelandseweg 55, 1217 EH Hilversum. De toegang is gratis.

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | 51 keer bekeken

 • Eric Tiggeler wint titel 'Schilderij van het jaar 2018'

  3 februari 2019

  Hilversum, 2 februari 2019 – Kunstenaar Eric Tiggeler uit Hilversum is winnaar van de competitie Schilderij van het jaar 2018. Uit bijna 700 inzendingen koos de vakjury voor zijn werk ‘Mahlerlaan, maandagmorgen’. Juryvoorzitter Joop Daalmeijer: ‘De jury was unaniem gevangen door het sferische licht in dit schilderij.’

  Eric Tiggeler is trots op zijn bekroning: ‘Ik kies bewust onderwerpen die helemaal niet zo schilderachtig zijn. Van Amsterdamse kantoren tot parkeerterrein van de Gamma in mijn woonplaats Hilversum. Dus het is een fantastische stimulans om daar erkenning voor te krijgen van een vakjury.’ Vorig jaar was werk van Eric Tiggeler te zien tijdens de groepsexpositie van Art Hilversum in Museum Hilversum.

  Mahlerlaan, maandagmorgen

  Organisatie
  Schilderij van het jaar is een open competitie waaraan dit jaar 694 kunstenaars uit Nederland en België deelnamen. Met de wedstrijd wil de organisatie de waardering voor de teken- en schilderkunst en de naamsbekendheid van tekenaars en schilders verhogen. Leden van de vakjury zijn onder anderen Leo van Heijningen van Kunstzaal Van Heijningen, Ceciel de Bie en Joop Daalmeijer, voormalig voorzitter van de Raad voor Cultuur.

  Expositie
  Het kunstwerk is samen met de werken van de andere 10 finalisten van 2 februari tot en met 24 februari te bewonderen in Kunstzaal van Heijningen aan het Noordeinde, Den Haag (www.kunstzaalvanheijningen.nl). 

  Links:

  Mail Eric Tiggeler: erictiggeler@gmail.com


   

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 63 keer bekeken